Собствено Търсене

Пособия за промиване на речно злато

Пособия за промиване на речно злато

Мнениеот redshift » Пет Сеп 21, 2012 11:08 am

За разлика от много други дейности, които изискват значителни инвестиции, оборудването за търсенето и промиване на злато е много евтино, а работата с него лесна. По-долу е дадено основното оборудване за промиване на злато.
1. Злато.jpg
Основно оборудване за промиване на злато:
1. Малка бутилка. За съхранение на вашето злато. Почти всички малки бутилки ще ви свършат работа, стига да могат да се затварят плътно и да са водонепроницаеми. Стъклените или пластмасови флакони за злато, които се продават за тази цел са в различни размери от 3 до няколко грама. Те работят добре и с тях може да оцените колко злато имате събрано, а също можете да покажете своето злато. За тази цел в тях се налива вода или глицерин, които действат като лупа и златинките изглеждат по-големи.
2. Решето и сита за промиване на злато.jpg
2. Решето и сита за промиване на злато.jpg (42.64 KiB) Прегледано 11635 пъти
2. Ситата за промиване на злато е най-добре да са от лека пластмаса. Дълбоките сита с дълбоки улеи задържат по-добре златото. От друга страна има сита без улеи, като синьото сито по-долу. Много хора работят добре и с обикновен леген. Много хора работят отлично с дървени сита и ги предпочитат пред всички други. Избягвайте използването на стоманени сита, тъй като те са тежки, по-трудно се използват и може да ръждясат. Купете си сито за промиване на злато с диаметър 26 см. То е евтино и лесно преносимо. За по-висока производителност и още по-добро извличане на златото се снабдете със зелено сито за промиване на злато с диаметър 30 см. Цветът на ситото се избира индивидуално, важно е златото да се вижда контрастно във вашето сито. Някои хора предпочитат ситата им да са с керемидено червен цвят. Всичко е въпрос на избор и на изработен с времето навик.

3. Лопата, мотика и градинарска лопатка за разсаждане. Може да се избере сгъваема лопата, която е лека и компактна. Да се носи едно сито за промиване на злато непрекъснато в колата. Никога не се знае къде може да се намери добро място, за да използвате ситото за промиване на злато.
3. Сита за промиване на злато.jpg
4. Удобна кофа. Една 20 литрова кофа е много удобна за носене и организиране на вашите инструменти. Тя също така може да се използва за пренасяне на материалите за промиване. Кофите са много евтини и може да бъдат използвани за транспортиране на промитата черна фракция (концентрата) до дома. За пренасянето на концентрата от реката до колата са по-удобни по-малки кофи, особено ако работим със улей. Ако сме с раница, тогава е по-практично да имаме няколко херметично затварящи се пластмасови съдове с подходящ за раницата размер, в които да пренасяме концентрата. Използвайте времето си на реката, като работите със ситото за промиване на злато или с улея, за да добиете повече концентрат. Използвайте времето си у дома за да извадите златото от концентрата.

5. Гумени ботуши с един номер по-големи от обувките, които обикновено носим. Няколко чифта обикновени памучни чорапи и няколко чифта вълнени чорапи не тежат много, но са задължителни. Първо се обува памучния, а след това вълнения чорап. Така и ботушите се свалят по-лесно. През целото време, докато джапаме във водата, трябва да чувстваме краката си сухи и топли. По-добре е да се върнем в къщи с някой и друг чифт неизползвани чорапи, отколкото с пневмония в напреднал стадии. Помнете, че никакво злато няма цената на вашето здраве.
4. Добитото злато.jpg
6. Магнит. Той се използва за отстраняване на магнетита (черния пясък) от златото в пластмасови тави. С магнита разделянето е много по-лесно и бързо. Първо трябва да се изсуши концентрата, а след това той се обработва с магнита. Малко са обаче ентусиастите, които са в състояние да правят и това, след цел ден ходене по камъните във водата и влаченето на кофите материал за промиване. Ако обаче сте с раница на гърба, се налага да се отделя време за изхвърлянето на магнетита, който тежи прекалено много, за да се носи на гръб.

7. Като незадължителни елементи се включват класификатор и решето, засмукваща бутилка и пинсети. С решетото се отделят по-едрите камъчета от материала, който ще се промива. Засмукващата бутилка е много удобни за прибиране на чистото злато от ситото за промиване на злато. В класификатора се прибират бучките самородно злато.
5. Ръчни водни помпи.jpg
8. Инструменти за пукнатини и други: четки за рисуване, отвертка с шлиц, супена лъжица и водна помпа.
С помпата се почистват пукнатини и процепи от събраното там злато. Не забравяйте, че златото е много тежко, така че се натрупва на дъното на пукнатините и процепите. Пукнатини, които изглеждат много тънки на повърхността, може да се отварят по-надолу и да са като един голям джоб за златото, което да се натрупва там. Едно невероятно голямо количество злато може да излезе от такава пукнатина, макар първоначално съвсем да не изглежда така. Затова да не се пропускат никакви пукнатини или процепи в основната скала както на коритото, така и по брега.
Това е цялото оборудване, необходимо за промиване на злато. Инвестирате малко и можете да започнете веднага.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––---------------
Сега, след като сте поработили с основните инструменти за промиване на злато, защо да не направите следващата стъпка и да изпробвате улей за промиване на самородно злато. Улеите са много лесни за използване, предлагат се в различни размери, и могат да бъде много по-продуктивни отколкото ситата за промиване на злато. С улея можете да промиете много повече материал и много по-бързо, отколкото със ситото. Важно е да се разбере, че улея не отменя ситото. С него, ако се наложи, допромиваме и извличаме черния концентрат от материала, събран с улея. Улеят е по-продуктивен, защото с него обработваме по-бързо и повече материал за промиване и събираме повече концентрат.
Важно е също така да помним, че улея се носи на място, където вече сме правили проби със ситото и сме установили наличието на злато.
Самото разнасяне на улея нагоре, надолу по реката никак няма да ни помогне, ако в нея няма злато.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––---------------
Снимките са свалени от Интернет, обработени са допълнително и са добавени от мен.
Нямам авторски претенции нито за статията, нито за снимките към нея.
Вижте също така статията “Уреди за промиване на речно злато”http://bg-draga.com/viewtopic.php?f=67&t=1975
Георги
Последна промяна redshift на Пет Сеп 21, 2012 11:34 am, променена общо 1 път
Аватар
redshift
ЛЮБИТЕЛ
ЛЮБИТЕЛ
 
Мнения: 66
Регистриран на: Пон Юли 02, 2012 5:52 pm
Местоположение: София

Назад към Самородно злато

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

IT Новини
Гласувайте за BG-DRAGA в БГ чарт
Уеб директория
.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове