Собствено Търсене

15 най-безумни постъпки, извършени заради жени

15 най-безумни постъпки, извършени заради жени

Мнениеот redshift » Съб Мар 08, 2014 7:49 pm

Честит 8 ми март на всички жени от Форума!
По повод 8 ми март 2014 г. предлагам на милите дами от Форума да прегледат темата и да се уверят за сетен път на какво са способни мъжете заради тях.
15 НАЙ-БЕЗУМНИ ПОСТЪПКИ, ИЗВЪРШЕНИ ЗАРАДИ ЖЕНИ
Жените съвършено незаслужено се оплакват от нас. Все пак, ние именно заради тях винаги сме били готови на неимоверни жертви. Поради това ние сме много добри и благородни. Те, разбира се, също са добри, но далеч не са така жертвоготовни… Понякога, когато става дума за децата, или за чифт нови пантофки, жените също са способни да запушат с гръд амбразурата – но това, съгласете се, съвсем не е същото. Тогава в техните инстинкти сработват хормони и първобитна сила.
Но ние, само ние сме способни да тръгнем на безумни постъпки в тяхна чест – със здрава памет и твърд разсъдък, без всякакви там хормони.
(Е, разбира се, не може без няколко капки).
ЕЛЕНА И ОСТАНАЛИТЕ
Елена и останалите.jpg
XIII век преди новата ера е доминиран от падането и разрушаването на Троя. Именно такава цена платил младият троянски принц Парис за отвличането и обладаването на жената на спартанския цар Менелай, хубавата Елена. Като резултат от десетилетната обсада, населението на Троя, включително и престарелия владетел Приам със семейството си, било силно проредено. Също така били безвъзвратно изсечени и загубени голямо количество безценни породи дървета, от които коварните гърци направили троянският кон.

Но всичко завършило с хепи енд – похитителят Парис бил убит, Елена била върната на Менелай, а изпълнителя на главната роля на Ахил, Брад Пит получил за участието си във филма 17-милионен хонорар (в долари, защото наличните троянски парични знаци не достигали след войната).
Точки: Жертвеност: 10 /10; Грандиозност на замисъла: 10 /10
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ЕГИПЕТСКИ НАКАЗАНИЯ
Египетски наказания.jpg
Египетски наказания.jpg (137.2 KiB) Прегледано 2309 пъти
Счита се, че Историята я съчиняват циниците и романтиците. Първите измислят правилните исторически митове, актуални и за съвременното правителство, а вторите възторжено възпяват тези митове. Така че е възможно, царицата на Египет Клеопатра в реалния живот да е била нисичка и възпълничка, затрупана с държавните дела жена, на която съвсем не и е било до секс по принцип…но какво се променя от това?
Историята казва, че Клеопатра била страстна чернокоса красавица, която е можела да се отдаде на всеки – дори на просяка, дори на тийнейджъра, дори на водопроводчика, дошъл да смени прокапващите златни тръби на нейната златна вана – но с едно условие.
На следващото утро поредния щастливец бил хвърлян от високата скала. Съвършено независимо от това, както пише римския историк Дион Касий, “и безгранично беше числото на тези безумци, които бяха готови да платят с живота си за една нощ с царицата”.

Тези хармонични отношения на народа с правителството продължили цели двадесет години – до момента, в който Клеопатра загинала при нещастен случай, свързан с отровна змия, в 30 – тата година преди новата ера.
Точки: Жертвеност: 10 /10; Грандиозност на замисъла: 10 /10
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
КРАЛЕТЕ – МОГАТ!
Кралят на Великобритания Едуард VIII имал всичко: титла, богатство и цяло кралство в добавка. Но в 1930 година Едуард, по това време бъдещ принц на Уелс, се запознал с Уолис Симпсон, родена Уорфилд. Между тях незабавно се разразил бурен роман. В 1936 година, след смъртта на баща си Георг V, Едуард се възкачил на престола.
Но не забравил за Уолис. Кралят решил, че непременно ще се ожени за своята любима, макар и в мисис Симпсон да нямало нито капка кралска кръв. Но дори по-лошо – тя била омъжена! А развода според английските закони е непреодолимо препятствие за всяка жена, желаеща да се ожени за краля. Парламентът бил в ужас, а кралското семейство задружно приемало лавандулови капки за успокоение.

Накрая, на Едуард VIII бил предявен ултиматум: или сватба, или престол. И кралят направил избора си. Уолис се развела с мъжа си, Едуард в края на 1936 година подписал абдикация в полза на брат си Георг VI, който е бащата на принцеса Елизабет, сегашната кралица Елизабет II.

Така Уолис и Едуард (сега вече херцог на Уиндзор) сключват брак на 3 юни 1937 г. в Шато де Канде, Франция и живели дълго и щастливо до самата смърт на Едуард в 1972 г. Уолис го последва 14 години по-късно.
Точки: Жертвеност: 8 /10; Грандиозност на замисъла: 9 /10
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ДА ЗАЛОЖИШ ВСИЧКО НА КОНЯ СИ
Да заложиш всичко на коня си.jpg
Да заложиш всичко на коня си.jpg (114.18 KiB) Прегледано 2309 пъти

По време на снимките на американския медицински сериал “Доктор Куин – Лечителката” (на английски: Dr. Quinn, Medicine Woman) в 1991 година актьора Джо Ландо (Съли), за да привлече вниманието на главната актриса Джейн Сеймур (Доктор Куин), колега по сериал, решил по-ефектно да изпълни трик, по време на който той с разбег се качва на коня и вихрено язди. В резултат, опитвайки се колкото е възможно по-добре да се преметне в полет, Джо пролетел покрай коня и се приземил болезнено на няколко метра от животното на собствения си врат.

Джейн била силно затрогната: “След като Джо излезе от болницата, между нас се случи красив, възхитителен роман. Той е много талантлив актьор, даже когато камерата ме снима мен, той играе в пълна сила, без да жали емоционалната си енергия. Аз се зареждам положително от него”.
Очевидно, в резултат на това зареждане обаче, тя предпочела да се омъжи за режисьора Джеймс Кийч.
Случва се.
Точки: Жертвеност: 4 /10; Грандиозност на замисъла: 8/10
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
НА РУСИЯ С ЛЮБОВ (Фром Раша виз лав)
Знаменитият американски саксофонист Кени Гарет имал жена на име Саида. Саида, на свой ред, имала генетично обусловена носталгия по Русия, защото нейната баба се изхитрила да се роди в Украйна. И ето че в 2000 година квартета на Кени гастролирал в историческата родина – групата изнесла два концерта в Москва и Нижни Новгород.
Какво е струвало това на Кени и какво е бил той готов да понесе заради Саида, можем да узнаем, ако прочетем неговото интервю в иначе сериозния вестник “Сънди таймс”, проведено две седмици преди предполагаемото турне: “Аз съм в истински шок. Аз зная, че там бандитите и мафията са навсякъде. Но там има и много по-лоши неща – там няма канализация!!! Тоалетната им хартия е твърда като гласпапир. Но щом Саида иска, аз казвам “тръгваме!” Макар и да не предполагате в какъв ужас съм…”

А ето какво разказала Сайда в същия този иначе сериозен вестник “Сънди таймс”: “Всичко завърши добре. Да, ние бяхме в Русия, и там нямаше никакви ужаси, от които Кени се боеше – нас ни храниха добре, имахме отлична баня с вана, и никой така и не се опита да стреля по нас. Кени толкова много се страхуваше, но заради мен той дойде в моята Родина. Аз обожавам Кени, аз обожавам Русия!
Точки: Жертвеност: 2 /10; Грандиозност на замисъла: 7/10
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
УХОТО НА ВАН ГОГ
Ухото на Ван Гогjpg.jpg
Една от обитателките на публичния дом на улица Бу Д’Арл в град Арл, Франция, проститутка с име Рашел, която художника Винсент Ван Гог редовно посещавал, толкова много му харесала, че той решил да и подари част от себе си. В една прекрасна декемврийска нощ на 1888 година, завивайки в носна кърпичка част от собственоръчно отрязаното си ухо, Ван Гог пристигнал при Рашел и връчвайки и подаръка, казал: ”Запазете този предмет”.
Ужасената и без въображение Рашел се отказала от оригиналния подарък. Все пак, с повече разсъдък от Ван Гог, тя уведомява полицията, която намира художника кървящ и в безсъзнание в леглото си. Настаняват го в местната болница.
Точки: Жертвеност: 7 /10; Грандиозност на замисъла: 8/10
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ПОДАРЪЧЕ ЗА 36-тия РОЖДЕН ДЕН
Наполеон Бонапарт бил мъж, склонен, а и способен на големи жестове. Затова, когато неговата съпруга и императрица Жозефин, родена на 23 юни 1763 година като Мари Роз Жозефа Таше дьо Ла Пажери, помолила императора да и подари за 36 – тия и рождения ден нещо малко и обикновено, по възможност сътворено от неговите ръце, в 1799 година Бонапарт завоювал Сицилия, която поднесъл като малък подарък на любимата си, правейки я владетелка на този наистина не много голям остров.
Точки: Жертвеност: 10 /10; Грандиозност на замисъла: 0/10
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ЩЕДРИЯТ СКЪПЕРНИК
Щедрият скъперник.jpg
Милионерът Джон Джекоб Астор IV (англ. John Jacob Astor IV, 13 юли 1864 — 15 април 1912) бил смятан за най-големият скъперник в САЩ. За неговата алчност се носели легенди: разказвали, че в къщи той се храни само със сух хляб, когато бил на гости се стараел обилно да похапне, ходи със скъсани чорапи, и какво ли не още.
Обаче, в 1912 година Джон Джекоб доказал, че слуховете за неговата алчност са гнусна лъжа. Той бил най-богатия пасажер на “Титаник” и по време на потъването на кораба отстъпва мястото си на непозната жена, която се спасява.
Неговото тяло е намерено на 22 април 1912 година от парахода «CS Mackay-Bennett».
Точки: Жертвеност: 8 /10; Грандиозност на замисъла: 10/10
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ЛАДА — НЕ НАДО
През 2003 година вратаря на хокейния тим “Лада” от град Толиати, Жан-Франсуа Лаббе напуснал отбора, за да замине при своята силно обожавана жена, която живеела в Канада. При това той пожертвал шестзначна сума в долари, която хокейният клуб му дължал. Мадам Лаббе толкова много се зарадвала на съпруга си, че по случай пристигането му още на следващия ден му родила близнаци.
Точки: Жертвеност: 4 /10; Грандиозност на замисъла: 5/10
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Останалите “безумни постъпки” могат да се прочетат в
“15 самых безумных поступков, совершенных ради женщины”[url] http://www.maximonline.ru/statji/_article/for-women/[/url]
Текст: Ким Гаврилович
Иллюстрации: Влад Лесников
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Превод от руски Георги
Аватар
redshift
ЛЮБИТЕЛ
ЛЮБИТЕЛ
 
Мнения: 66
Регистриран на: Пон Юли 02, 2012 5:52 pm
Местоположение: София

Назад към Общи приказки за нещата от живота и за всичко което се сетите

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

IT Новини
Гласувайте за BG-DRAGA в БГ чарт
Уеб директория
.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове
cron