beko1960 написа:Имам позната,която преди десетина години изключително тежко преживяваше ужилване от пчела.По стечение на обстоятелствата се омъжи в чужбина за пчелар.От тогава основна работа за нея стана пчеларството.Вече не е алергична към пчелната отрова и на въпроса ми как се е променил организма и тя ми каза следното:
- Преди да вляза със съпруга си в пчелина,го предупредих за своята алергия.При първото ужилване веднага бях закарана от него в болница.При всяко следващо ужилване,съпругът ми все повече и повече удължаваше времето до съответно инжектиране с антидота.Така изминаха около пет години и постепенно усетих,че вече пчелната отрова не ми влияе толкова много.Напоследък въобще не ходя в болница.Сигурно по този начин са се отключили някакви защитни сили в организма ми и той сам си изработва противоотрова.
masterrichi написа:Навремето баща ми гледаше кошери,и се получи един инцидент бутна един кошер и го имаше над 50 ухапвания,наду се целият и от там получи алергия към пчелната отрова,сега и една пчела или оса да го ухапе и се надува и трябва да ходи на лекар,до преди инцидента са го хапали пчели и му е нямало нищо.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта